Hamsi Tava Tarifi (Çıtır Çıtır)

Malzemeler
1 kilo hamsi
1.5 su bardağı mısır unu
Çift taraflı hamsi tavası (krep tavası da olabiliyor)
Ortama 5-6 yemek kaşığı kadar ayçiçek yağı
1-2 çay kaşığı tuz
Hamsi Tava Tarifi (Çıtır Çıtır) Yapılışı
Merhabalar, eminim ki zaten hanımlarımız bu leziz yemeği biliyordur ama ben şuraya kendi usulümü ekliyorum. .

Öncelikle hamsileri güzel bir şekilde temizletiyoruz.
Benim balıkçım bu işlemi benim için yapıyor ben sadece eve gelince orta kemiklerini çıkarıp yıkıyorum. İki hamsiyi iç içe olarak yapıştırıyorum. Resim den umarım anlayabilirsiniz.
Yıkadığımız ve birbirine yapıştırdığımız hamsileri kuruması için kenara alıyoruz.
Ayrı bir kapta tuzumuzu ve mısır ununu karıştırıyoruz.
Hamsileri bu karışıma batırıyoruz, her taraflarına gelecek şekilde buluyoruz.
Tavamıza yağı koyuyoruz, biraz ısıtıyoruz.
Isıttıktan sonra ocaktan alıp, hamsilerimizi yuvarlak şekilde diziyoruz, tekrardan ocağa alıyoruz.
Hamsiler kısa sürede pişmektedir yaklaşık 5-6 dakikada oluyor.
Diğer tava yardımıyla çevirip, diğer yanlarını da pişirip ocaktan alıyoruz.
Diğer tavaya değiştirdiğimiz zaman o tavaya da birazcık yağ damlatıyoruz.
Afiyet olsun.
Yorum ve Önerilerinizi Bekliyorum. . :)

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine