Malzemeler
2 dilim somon balığı
MARİNE İÇİN;
2 diş sarımsak
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım limon suyu ve limon kabuğu rendesi
2-3 tane defne yaprağı
4 yemek kaşığı zeytin yağı
SOS İÇİN;
4-5 dal ince kıyılmış dereotu
1 limon suyu
1 yemek kaşığı zeytin yağı
1 fiske tuz
Tavada Somon Balığı Tarifi Yapılışı
Merhaba hanımlar.
Öncelikle somon balıklarımızı marine etmek için bir kaba alıyoruz.
Üzerine sarımsak rendesi ,karabiber ,limon suyu ve limon kabuğu rendesi zeytin yağı ve defne yaprağını ekleyip streç folyoyla üzerini kapatıyoruz.
1 gece buzdolabında dinlendirdikten sonra tavamızı kızdırıp somonlarımızın her 2 tarafını kızartıyoruz.
Balıklarımız kızarırken sosumuz için gerekli malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
Balıklarımız piştikten sonra üzerlerine sosumuzu gezdiriyoruz.
Afiyet olsun








0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN