Cevizli baklava için gerekli malzemeler
2 adet yumurta
1,5 çay bardağı süt
1 çay bardağı Ayçiçek yağı
4 yemek kaşığı erimiş tereyağı
3’te 1 su bardağı su
3,5 – 4 su bardağı un
3,5 su bardağı su
3 su bardağı toz şeker
Çeyrek limonun suyu
300 gram iri çekilmiş ceviz içi
1 su bardağı nişasta
250 gram eritilmiş tereyağı
Cevizli Baklava Nasıl Yapılır?
Hamur için un hariç hamurun tüm malzemelerini derin bir kaba koyun ve üzerine un ilave ederek yavaş yavaş yoğurun ve ele yapışmayan kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurun. Hamur cıvık olursa un ilave edebilirsiniz.
Yoğurduğunuz hamuru nemli bir bezle örtün ve oda sıcaklığında bir müddet dinlendirin.
Derin bir tencereye toz şeker ve suyu alın.
Ocağa oturtun ve su kaynayana, şeker de eriyene kadar karıştırın.
Su fokurdayınca limon suyunu ekleyin ve bir süre daha bu şekilde kaynamasını sağlayın. Daha sonra tencereyi ocaktan indirin ve soğumaya bırakın.
Dinlenen hamurdan ceviz iriliğinde bezeler kopartın. Yaklaşık 20 beze çıkacaktır. Bezelerin üzerine nişasta serpin ve tepsinin çapı kadar büyüklüğünde hamurlar açın. Her bezeye aynı işlemi uygulayın. Hamurun çok ince açılması gerekiyor.
Tepsiyi yağlayın ve yufkaları tepsiye üst üste dizin. 10 adet yufkayı taban kısmı için, diğer 10 yufkayı ise üst kısmı için kullanın.
Her yufka katının arasına erimiş tereyağı sürün. Tam ortaya geldiğinizde ise cevizleri ilave edin.
20 adet yufkayı düzgünce serdikten sonra bıçak yardımıyla baklava dilimleri şeklinde kesin ve artan tereyağını da hamurun üzerine gezdirin.
Tepsiyi 180 derece ısıtılmış fırına alın ve 25-30 dakika civarında pişirin.
Baklava fırından çıkınca üzerine ılınmış şerbeti yavaş yavaş dökün ve baklava şerbeti çekince tabaklara servis edin.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN