RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Cirdingiş Tarifi

Cirdingiş Malzemeleri
1 bütün tavuk
1/2 kg. un
tuz
aldığı kadar su
5-6diş sarmısak
tereyağı,pul biber,nane,domates salçası
Cirdingiş Nasıl Yapılır?
Öncelikle 2 litre suyun içinde tavuğumuzu parçaladıktan sonra haşlıyoruz.
Tavukları haşlama suyundan alıp soğumaya bırakıyoruz.
Tavuk suyunun yarısını büyük bir tencereye alıp 1 litre de normal su ilave ediyoruz.
Diğer yanda hamurumuzu hazırlıyoruz.
Bunun için; Unu ve tuzu yoğurma kabına alıp suyunu yavaş yavaş ekleyerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde ediyoruz.
10-20 dakika kadar dinlendirdiğimiz hamurdan büyük parçalar koparıp merdaneyle biraz açıyoruz ve şeritler kesiyoruz
Daha sonra bu şeritleri elimizle yuvarlayarak serçe parmak kalınlığınagetirip yaklaşık 2 parmak eninde kesiyoruz.
Kalburabastıda olduğu gibi hamurun üzerine basıp yuvarlayarak inceltiyoruz ve unlanmış tepsiye diziyoruz.( Bu miktardaki unla iki tepsi hamur elde ediyoruz.)
Artık haşlanma aşamasına geldik.
Önceden tencereye hazırladığımız suyu ocağa alıp kaynatıyoruz.
Tuzunu ve 2 kaşık sıvıyağını ilave ediyoruz.
Daha sonra haşlanmak üzere hamurlarımızı kaynar suya atıyoruz.
Yaklaşık 20 dakika kadar haşlanmaları gerekiyor.( Kontrol ederken ortadan böldüğümüz hamurların iç kısımları hala beyazsa daha pişmemiş demektir.) Haşlanan hamurları servis tabağına alıyoruz.
Hamurlar haşlanırken sosunu da hazırlıyoruz: Bunun için sarmısakları rendelitoruz.
3 yemek kaşığı kadar tereyağını eritip sarmısak,salça,nane ve pul biberini ekliyoruz.
Tavuk suyundan da 1-2 kepçe koyup 5 dakika kadar pişiriyoruz. Sosumuz da hazır.
Servis tabağına aldığımız hamurların üzerine didilmiş tavuk etlerini koyup sosunu da üzerine gezdiriyoruz.
Cirdingiş hazıııır...Afiyet olsun...

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine