RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Etli Kabak Ve Patlican Dolmasi Tarifi

Etli Kabak Ve Patlican Dolmasi Malzemeleri
1 kg küçük patlıcan
1 kg küçük kabak
her dolma için 1 çorba kaşığı pirinç
1/2 kg elde kıyılmış et
250 gr elde kıyılmış kuyruk yağı
6-7 adet küçük doğranmış domates
1 bağ ince doğranmış nane
1 soğan
1 kase haşlanmış nohut
1/2 paket margarin
1 limon suyu 1 fincan nar ekşisi
1 çorba kaşığı biber salçası
tuz,karabiber
Etli Kabak Ve Patlican Dolmasi Nasıl Yapılır?
patlıcan ve kabakları oyup, tuzlu sudan geçirin.
Pirinci yıkayıp üzerine soğanı küçük doğrayın,salçayı ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın
yumuşak karıştırınki pirinçler kırılmasın üzerine elde kıyılmış eti ve kuyruk yağını ekleyin
kalan tüm malzemeyi ekleyin ve karıştırın
tuzunu ve ekşisini kendi damak tadınıza göre ayarlayın
patlıcan ve kabakları doldurup tencereye dik olarak dizin arada boşluk kalmasın
malzeme artarsa biberde doldurabilirsiniz üzerini kapatacak kadar su koyduktan sonra üzerine tuz.
kuru nane ve sarmısak doğrayıp ocağa koyun pişmesine yakın üzerine limon suyu yada ezilmiş üzüm koruğu ekleyin 5 dak kaynadıktan sonra ocağı söndürün ve dolmanın suyunu boşaltın yanında cacık ve semizotu salatasıyla servis yapın
afiyet olsun(dolmaların ağzını kendi içleri ile yada asma yaprağı ile kapatın)

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine