RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantar Tarifi

Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantar Tarifi Malzemeleri
2 paket kültür mantarı
2 tane kapya biber
2 adet yeşil sivri biber
3 tane orta boy patates
1 tane büyük baş soğan
4-5 diş sarımsak
3,5 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı pul biber
1 paket hazır süt kreması
1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri için:
1.5 Su bardağı rendelenmiş taze kaşar
Fırında Kaşarlı Sebzeli Mantar Tarifi Yapılışı
Mantarlar sudan geçirilerek ortadan ikiye ayrılır. Bu şekli ile göze büyük gelse de fırında normal boyutlara inecektir. Eğer kesme işleminde mantar dört ya da beş parçaya ayrılır ise pişince minicik kalacak ve mantar tadı alınamayacaktır. Bu sebeple ideal kesme oranı bu şekildedir.
Sivri biber ve yeşilbiber de ince ince doğranarak mantarların yanına ilave edilir.
Kabukları soyulan patatesler küçük küçük küp şeklinde doğranır. Patates diğer sebzelere göre zor pişeceği için küçük doğrayarak pişme süresi kısaltılır.
Soğan ve sarımlar da ince ince doğranarak karıştırma kabının içerisine alınır.
Tuz, pul biber ve sıvı yağ karışımın üzerine dökülür ve iyice harmanlanır. Arzu edenler karabiber de ekleyebilirler.
Karışım fırın tepsisine koyularak eşit bir şekilde yayılır. Üzerine süt kreması yine eşit olacak şekilde gezdirilir.
180 dereceye ayarlanmış fırına koyulur ve nokta nokta görünüme ulaştığında rendelenmiş kaşarları da üzerine ekleyin. Bu şekilde 8 dakika daha pişirerek sıcak bir şekilde servis yapabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine