RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Fırında Parça Etli Patates Yemeği Tarifi

Fırında Etli Patates Malzemeleri
5 – 6 adet orta boy patates
500 gram kuşbaşı hazırlanmış kuzu ya da dana eti
3 – 4 diş sarımsak
7 – 8 adet arpacık soğan
1 çay bardağı kadar sıvıyağ
1 çorba kaşığı domates, 1 çorba kaşığı biber salçası
Damak zevkine göre karabiber, kırmızıbiber ve tuz
Fırında Etli Patates Yapılışı
Öncelikle et 1 çay bardağı su ile kısık ateşte pişmeye bırakılır.
Patatesler temizlenip soyulur ve küp küp doğranır.
Soğan ve sarımsaklar temizlenir, çok küçük olmamak kaydıyla birkaç parçaya bölünür.
Suyunu çeken etler fırın tepsisine dizilir ve üzerine hazırlanmış olan patates, sarımsak, soğan eşit olarak eklenir.
1 çay bardağı yağ fırındaki bu karışımın üzerinde gezdirilir. Salça da 1 su bardağı soğuk suyun içinde karıştırılır ve tortuları yok olunca tepsinin üzerinde gezdirilir.
Son olarak istenilen baharatlar da tepsideki karşıma eklenir. Ardından tepsinin üzeri bir folyo ile kaplanır.
180 derecelik fırında yaklaşık 40 dakika pişirilir. İlk 20 dakikanın sonunda bir kez tahta kaşık ile karıştırılır. 40 dakika sonra tepsinin üzerindeki folyo kaldırılır ve tepsidekiler kızarıncaya kadar 10 – 15 dakika kadar daha pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine