RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


İncir Reçeli Yapımı

İncir Reçelinin Yapımı İçin Malzemeler
1,5 Kg İncir
1 Kg Toz Şeker
1 Limon
2 Tatlı kaşığı tereyağ (tereyağ tadından hoşlanmayanlar için aynı miktar margarinde olabilir)
2 Su bardağı su
4-5 Karanfil (İsteğe bağlı konabilir)
İncir Reçelinin Yapılışı
İncirler güzelce yıkayıp sapları kesin. İsteğe bağlı olarak incirlerin kabuklarını soyun. İncirleri 10 dakika kaynatın. İncirlerin acı suyunun çıkması için incirleri parçalamadan sıkın. Daha sonra tabanı geniş tencereye incirleri dizerek üzerine toz şeker ekleyin. İncirleri 10 dakika sularını salıncaya kadar bekletin. Suyunu salan incirlerin üzerine 2 su bardağı suyu ekleyin.
Üzerine su eklenen tencereyi kısık ateşte kaynatın. Kaynama süresi 40-45 dakika sürmektedir. Su ve toz şekerin erimesi için karıştırılması gerekmektedir. İncirleri dağıtmadan karıştırmak için tencereyi sola sağa yatırarak karıştırmayı sağlayın. Reçelin kaynaması başlayınca üzerine yağı ekleyin.
Yağ eklenen reçelimiz kaynamaya devam etsin. Bu süre 10-15 dakika kadardır. Bu sürede kaynayan su yoğunlaşmaya başlayacaktır. Takiben limonu sıkıp 5-10 dakika kadar daha kaynatın. Reçelin altını kapatıp soğuyuncaya kadar bekleyerek kavanozlara koyun. Buzdolabında veya serin ve güneş görmeyen yerde muhafaza edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine