RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Hollandez Sos Yapımı

Hollandez Sos İçin Malzemeler
125 gram tereyağı
1 yumurta sarısı
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı su
Yapılışı
Tereyağını bir tencerede eritin ve yanmamasına özen göstererek kısa bir süre için kaynatın.
Kaynayan tereyağını ılıklaşması için ocaktan alarak biraz bekletin ve daha sonra süzerek tortularından kurtarın.
Sosu benmari usulü pişirmek için, başka bir tencerede su kaynatın.
Kaynayan su dolu tencerenin üzerinde cam bir kaba, tuzu, suyu ve yumurta sarısını ekleyin.
Su dolu tencerenin üzerinde malzemeleri aynı yönde karıştırmaya başlayın.
Yumurta köpürmeye başladıktan sonra azar azar tereyağı ekleyin. Eklediğiniz sürede de karıştırmaya devam edin. Sosun yanmaması ve kıvamının korunması için sürekli karıştırmak ve tereyağı yavaşça eklemek çok önemlidir.
Sos, mayonez gibi yoğun bir kıvama eriştikten sonra tencerenin üstünden alıp servis yapabilirsiniz. Unutmayın ki içinde yumurta bulunduğu için bu sosun hemen tüketilmesi sağlık açısından önemlidir.
Afiyet olsun.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine