RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kabak Sandalı Tarifi

Tavuklu Kabak Sandal Sefası İçin Gerekli Olan Malzemeler
3 adet yeşil kabak (orta boy olması tercih sebebidir)
1 adet tavukgöğsü
1 adet kuru soğan
200 gram kadar kaşar peyniri
1 adet yeşilbiber
2 su bardağı süt
2 çorba kaşığı un
Tuz
Pul biber
Karabiber
Tuz
Sıvı yağ
Tavuklu Kabak Sandal Sefası Yapılışı
Kabakları karnıyarık yapar gibi alacalı bir biçimde soyun ve uzunlamasına ortasından kesin. Kestiğiniz kabakların içlerini bir kaşık yardımıyla çıkarın.
Bir tencereye su koyup kaynatın. Kaynayan suyun içerisinde bir tatlı kaşığı kadar tuz ilave edip kabakları kaynar suya atın. Kabaklar çok fazla pişmeden sudan alın ve güzelce sularını süzerek bir borcamın içerisine dizin.
Tavukgöğüslerini küçük küçük kesin. Kuru soğanı ve biberi de aynı şekilde küp küp doğrayın. Bir tavada yağı kızdırdıktan sonra önce tavukgöğüslerini sotelemeye başlayın. Tavuklar pişip sularını çektiği zaman soğanları ve biberleri ekleyerek tüm malzemeleri soteleyin.
Bir tencereye beşamel sos yapmak için sıvı yağı ve unu koyun. Unu rengi değişmeyecek kadar kavurun. Kavrulan unun üzerine sütü ilave ederek güzelce çırpın. Pürüzsüz bir kıvam ile kaynayana kadar ateşte tutun. Daha sonra tavuk harcını koyup güzelce karıştırın.
Borcama dizdiğiniz kabakların içerisine beşamel soslu harcı güzelce doldurun. Üzerine rendelenmiş kaşarpeynirleri serpin. Önceden 200 dereceye ayarlayıp ısıttığınız fırında pişirin.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine