RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


İstavrit Tava Tarifi

İstavrit Tava Tarifi İçin Gerekli Malzemeler
1.25 kg istavrit
2 bardak mısır unu
Yarım su bardağı sıvı yağ
Tuz
İstavrit Tava Tarifi Yapılışı
İstavrit tava yapmak için ilk önce istavritleri bir süre suyun içerisinde bekletip çıkan pis suyu dökün ve ardından tek tek tüm istavritleri güzelce yıkayın ve temizleyin. Sonra hepsini süzgece koyun. İstavritlerin suyu iyice süzüldükten sonra hepsini birer birer una bulayın.
Balıkları kızartacağınız tavaya bir miktar yağ dökün. İstavritlerin tümünü sırayla tavanın üzerine dizin. Balıkların dağılmaması için mutlaka sık dizilmesi gerekir. Üstüne bir miktar yağ gezdirin. Tercihe göre tereyağı da koyabilirsiniz. Ocağın altını iyice açın ve yoğun ateşte alt kısmının iyice kızarmasını sağlayın. Kısık ateşte pişirmeniz balıkların dağılmasına ve çıtır çıtır olmamasına neden olabilir.
Balık tavasının kapağını balıkların üzerine kapatarak fazla yağın süzülmesini sağlayın. Balıkları ters çevirin ve süzmüş olduğunuz yağın tekrar ekleyerek diğer yüzünün de kızarmasını sağlayın. Balıkların her iki tarafıda kızardıktan sonra artık servis tabağınıza alarak sıcak olarak servis edebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine