Karides Malzemeleri
300 gr karides
2 adet biber
1 adet domates
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tane taze soğan
1 diş sarımsak
1 çay kaşığı toz kırmızı biber
1 tatlı kaşığı mısır nişastası
Karides Nasıl Yapılır?
Karidesler yıkanıp ayıklanır.Genellikle balıkçılar ayıklıyorlar.
Ancak sırtlarındaki o ince bağırsağı almıyorlar.
Eğer siz evde onu almazsanız karideslerinizin tadı güzel olmaz.
Tavada eritilmiş tereyağıyla ezilmiş sarımsak kavrulur.
Karidesler eklenir,yüksek ateşte tava sallanarak karıştırılır.
Doğranmış domates ve biberler eklenir,birkaç dakika kısık ateşte pişirilir.
Bir kahve fincanı suyla ezdiğiniz mısır nişastası eklenir.
Nişasta koyulaşmaya başlayınca minik doğradığınız yeşil soğan,tuz ve kırmızı biber eklenir,karıştırılır ve ocak kapatılır.
0 yorum:
Yorum Gönder
RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN