RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Karnıyarık Böreği Tarifi

Karnıyarık Börek Tarifi İçin Gerekli Malzemelerin Listesi
4 tane hazır yufka
1 çay bardağından biraz daha az süt
Yarım çay bardağı kadar sıvı yağı
Üzerine sürmek için 1 adet yumurta
1 adet orta boy kuru soğan
250 gram kadar kıyma
2 adet domates
2 tane orta boy yemeklik yeşilbiber
1 tatlı kaşığı domates salçası
Yeterli miktarda tuz, karabiber ve pul biber
Karnıyarık Börek Tarifinin Yapılışı
1 adet orta boy yemeklik kuru soğan ince ince kıyılır. Ardından tencere içerisine alınarak yağ ile soğanlar pembeleşene kadar kavrulur. Pembeleşen soğanlara 250 gram kıyma ve doğranmış 2 adet yeşilbiberde eklenerek kavrulmaya devam edilir.
2 adet domates rendelenir. Kavrulan kıyma karışımına rendelenmiş domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası ve baharatlar da eklenerek domatesler eriyene kadar kavurma işlemine devam edilir.
4 adet yufkadan biri alınarak bir zemin üzerine açılır. Yufkanın yarısını yağ ve süt ile hazırlanılan sos fırça yardımı ile yaydırılır. Yufkanın diğer yarısı da soslu kısmın üzerine kapatılır.
Yufkayı kapattıktan sonra sos ile iyice ıslatılır. Ardından yufka 6 parçaya bölünür.
Her parça, hazırlanan iç ilave edilerek kenarları kapatılır ve sarılır.
Bu işlemler diğer yufkalar için de uygulanır. Yufkalar bu işlemlerin ardından yağlı kağıt serilmiş bir tepsi üzerine dizilir.
Yufkaların üzerine bir adet yumurta çırpılarak fırça yardımı ile sürülür. Önceden ısıtılmış fırında 185 derecede pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine