RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Köri Soslu Mantarlı Tavuk Tarifi

Köri Soslu Mantarlı Tavuk İçin Malzemeler
2 adet iri tavuk göğsü
Yarım kilo mantar
2 adet yeşil biber
2 adet kırmızı biber
1 adet soğan
2 paket krema
1/2 bardak süt
Sıvı yağ
Tuz
Köri
Yapılışı
Öncelikle tavuk göğüslerimizi uzunlamasına kuşbaşı gibi doğrayın. Tam olarak kuşbaşı gibi değil ama biraz uzun olduklarına özellikle dikkat edin. Bu yemeğinizde yaratacağınız farklı bir görünüme sahip olmasını sağlayacak.
Mantarımızı ve soğanımızı julyen olarak doğrayın. Biberlerin yemek içerisinde bir doku oluşturmasını sağlamaktan öte tatlarının direk alınmasını sağlamak için biberleri soğan ve mantarlardan biraz daha kalın doğrayın.
Bundan sonrasında özellikle iki adet tava kullanmanızı isteyeceğim. Tavukları ve iç malzemesini ayrı ayrı kavurup daha sonra birleştirmeniz bir malzemenin diğerinden daha az ya da çok pişmesini engelleyecektir. Öncelikle birinci tavaya sıvı yağı koyun. Kızarmaya başlayınca soğanı ekleyin. Soğanlar karamelize olduktan sonra tavukları ekleyin. Tavukların pişmesine yakın mantarları ekleyin. Tavuklar ve mantarlar sularını salıp tekrar içine çekince altını kapatın.
Biberleri ikinci tavada hafif yağ ile soteleyin. Pişmelerine yakın diğer tavaya alın.
Biberleri ekledikten sonra tüm malzemeyi bir iki soteleyin. Kremayı ve sütü ekleyin. Kaynamaya yakın köri ve tuzu ekleyin. Tüm malzemeyi bir taşım kaynatın ve soğumaya bırakın.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine