RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kıymalı Pırasa Yemeği Tarifi

Malzemeler
1 kilogram pırasa
300 gram yağsız kıyma
3 adet havuç
2 adet orta boy soğan
1,5 yemek kaşığı domates salçası
Yarım limon suyu
Ayçiçek yağı
Tuz
Su
Yapılışı
İyice yıkanan ve ayıklanan pırasalar doğranır.
Havuçlar ve soğanlar küp şeklinde doğranır.
Soğanlar ve ayçiçek yağı bir tencereye alınarak hafif kavrulur.
Kavrulan soğanlara kıyma ilave edilir ve suyunu çekene kadar sürekli karıştırılarak kavurma işlemi devam eder.
Daha sonra tuz, salça ve pul biber eklenir.
Et kavrulduktan sonra havuçlar ilave edilerek kavurmaya devam edilir.
Son olarak pırasalar ilave edilir. Fakat bu aşamada dikkat edilmesi gereken pırasayı kavurma işleminde çok fazla ezmemek olmaktadır. Yavaş hareketler ile karıştırılarak kavurma yapılmalıdır.
Pırasaları kavurma işleminden sonra yeteri kadar su ilave edilir ve bir taşım kaynadıktan sonra kısık ateşte pişmeye bırakılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine