RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Mayalı Gül Poğaça Tarifi

Gül Poğaçanın Malzemeleri:
1 yumurtanın akı sarısını üzerine sürmek için ayrılmalıdır
1 su bardağından biraz fazla ılık süt
1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağ
3,5 tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
2 çay kaşığı sirke
1 paket maya
5,5 su bardağı un
Poğaçanın içine:
Lor peynir
Gül Poğaçanın Yapılışı
Derin bir kap içerisine 1 yumurtanın akı, 1 su bardağından biraz fazla ılık sütü, 1 Türk kahvesi fincanı sıvı yağı,3,5 tatlı kaşığı şekeri,2 çay kaşığı tuzu,2 çay kaşığı sirkeyi koyarak iyice karıştırılır ve üzerine maya yavaşça eklenir tekrar karıştırılır en son unu eleyerek yavaş bir şekilde ekleyerek hamur tutulmaya başlanır, hazırlanan hamurun ele yapışmayan bir kıvamı olması gerekmektedir.
Ele yapışmayan hamur hazırlandıktan sonra üzerine bir örtü ile örtülür ve sıcak bir ortamda bekletilir. Bu esnada hamur şişmeye yani mayalanmaya başlar.
Mayalanan hamurun üzeri açılır bir tur yoğurulur ve gazı alınır, ardından küçük bezelere ayrılan hamur merdane yardımı ile açılır, ortasına lor peynir eklenir ve kenarları kıvrılarak kapatılır, yani gül şekli verilir.
Hazırlanan gül şekiller yağlanan tepsiye dizilir ve üzerine yumurta sarısı sürülür. Önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırına atılır. 30-35 dakika fanlı kısmı açılarak pişmeye bırakılır. Pişme süresi Fırından fırına fark edebilir Üzeri kızarınca fırından çıkartılır ve üzerine temiz bir bez örtülerek soğumaya bırakılır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine