RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Paşa Sarması Tarifi

Paşa Sarması Tarifi İçin Malzemeler
5 su bardağı süt
Yarım paket margarin
1 su bardağı toz şeker
5 tepeleme çorba kaşığı un
1 adet damla sakızı
Üzerini Kaplamak İçin
Hindistan cevizi
Arasına Koymak İçin
Ceviz
Paşa Sarması Yapılışı
Yarım paket margarin derin bir tencere içerisine koyularak ocağın altı açılır.
Eriyen margarine 5 çorba kaşığı un da eklenerek karıştırılır.
Damla sakızı eklenerek bir süre daha karıştırılır.
5 su bardağı süt ve 1 su bardağı toz şeker de eklenerek kaynayana kadar karıştırılır.
Kaynayan karışım ocaktan indirilir ve 8 dakika kadar mikser yardımıyla çırpılarak pürüzsüz bir kıvam alması sağlanır.
Fırın tepsisi ıslatılır. Islatma işlemi sayesinde birbirine yapışmış bir Hindistan cevizi katmanı oluşturacağından bu aşama atlanılmaz ise daha başarılı bir sonuç elde edilir. Tabanına bolca Hindistan cevizi serpilir ve eşit miktarda yayılır.
Pişmiş karışım eşit miktarda tepsiye kepçe yardımıyla dökülür ve spatula yardımıyla tepsinin üst kısmı düzeltilir.
Tatlı bir gece buzdolabında bekletilir. Buzdolabında bekletilmediğinde kesmek ve katlamak mümkün olmayacağından dolayı muhallebi kıvamında bir karışım olarak görünecektir. Bu sebeple buzdolabında yeterli sürede bekletilmesi tatlının şekli açısından oldukça önemlidir.
Eşit aralıklı olacak şekilde bıçakla 20 parçaya bölünür.
Alınan parçaların arasına ceviz koyularak rulo yapılır ve yeniden Hindistan cevizine batırılarak servis tabaklarına koyulur. Ceviz sevmeyenler tarifi sade olarak da hazırlayabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine