reklam
GÜNCEL YEREL HABER 7,Dİ 24 SAAT GÜNCEL SİZİN SİTENİZ HOŞGELDİNİZ
Lütfen Dikkat Sağlık Saç Bakımı Bitki Gibi Bi Çok Bakımla İlgili Yazılarımız Var Lütfen Bir Dokdurunuzu Ve Ya Bir Kuaförünüzü Danışmadan Buradaki Ürünleri Denemegin Sitemizdeki Bu Yazdıklarımız Site https://duguntvcine.blogspot.com.tr Sorumlu Degildir

REKLAM VER BURAYA


Peynirli Ev Poğaçası Tarifi

Yazar Ahmet Girgin 27 Temmuz 2018 Cuma 0 yorum
Hamur İçin Malzemeler
200 gram tereyağı veya margarin
2 çay bardağı sıvıyağ
1 adet yumurta
1 silme yemek kaşığı tuz
1 su bardağı yoğurt veya süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Yapılışı
İç harcı hazırlamak için maydanoz ince bir şekilde kıyılarak karıştırma kabına alınır Üzerine peynir ve ince kıyılmış soğan, pul biber, sumak da eklenerek karıştırılır.
Başka bir karıştırma kabına oda sıcaklığındaki tereyağı, yumurta ve süt ilave edilerek sıvı malzemeler karıştırılır.
Unun tamamı başka bir kaba elenir. Hamur işlerinde unun elenmiş olarak kullanılması hem unu havalandırmak hem de hamura istenilen kıvamı vermek için önemlidir. Elenmiş olan una kabartma tozu ve tuz ilave edilerek sıvı karışıma yavaşça eklenir ve çırpılır. Çırpma işlemini ilk olarak çırpma teli ile yaparsanız hamur elinize daha az bulaşır. Hamur kulak memesi kıvamı alana kadar un eklenir.
Elde edilen hamura şekil vermek için hamurdan eşit parçalar halinde bezeler elde edilir. Bezeler elde biraz açıldıktan sonra iç harcı koyulur ve kapatılıp tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı ve çörek otu serpilir
180 derecede önceden ısıtılmış olan fırında 20 dakika pişirilerek servise hazır hale getirilir.

Hiç yorum yok:

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN