RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Peynirli Kabak Sandal Tarifi

Malzemeler
4 tane orta boy kabak
200 gram orta yağlı beyaz peynir
2 tane yumurta
Karabiber
Pul biber
Maydanoz
Üzeri için
Kaşar peyniri
Yapılışı
Yıkanan 4 tane orta boy kabağın kabukları soyulur, boylamasına ikiye kesilir. Orta boy bir tencereye kaynar su ve tuz ilave edilerek ocak üzerine alınır. İkiye ayrılmış kabaklar su içerisine atılarak haşlanır. Haşlama esnasında kabakların parçalanmamasına tek parça halinde kalmasına dikkat edilmelidir.
Haşlanan kabaklar sudan alınıp soğumaya bırakılır. Soğuyan kabakların iç kısımlarında ki çekirdekli bölüm bir kaşık yardımıyla temizlenir. Sonrasında kabakları bir süzgece alarak suyun süzülmesi sağlanır.
Derin bir karıştırma kabına 200 gram beyaz peynir eklenerek bir çatal yardımıyla güzelce ezilir, topak kalmaması sağlanır. 2 tane yumurta peynirin üzerine kırılarak karışması sağlanır. Ayıklanıp temizlenen maydanoz ince ince kıyılır. Peynirli yumurta karışımı üzerine kıyılmış maydanoz, isteğe göre pul biber ve karabiber ilave edilerek karıştırılır.
Peynirli karışım yarım kabakların içerisine koyularak yayılır ve fırın kabı içerisine dizilir. Fırın kabı kullanmak yerine fırın ızgarası da kullanılabilir. Bunu yaparken de kabaklar ızgara üzerine dizilir. Önceden ısıtılmış 220 derece fırın içerisine yerleştirilerek 7 – 8 dakika pişirilir.
Kaşar peyniri rendelenir. Sonrasında fırından çıkartılan kabakların üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpilir ve tekrar fırına verilir. Kabakların üzerinde ki kaşar peyniri kızarana kadar pişirilir. Peynirli kabaklar sunum için hazırlar.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine