RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Peynirli Karnıyarık Poğaça Tarifi

Hamur İçin Malzemeler
6 su bardağı un
2 su bardağı ılıtılmış süt
Yarım paket yaş maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
Poğaçanın İçi İçin Malzemeler
Yarım kg beyaz peynir
Bir demet maydanoz
Tuz
Üzerine Sürmek İçin Malzemeler
1 tane yumurta sarısı
Peynirli Karnıyarık Poğaça Yapılışı
Derin bir kaba ılıtılmış sütü dökerek mayayı içine alıp homojen bir kıvama gelene kadar karıştırılır. Mayanın iyice erimesi hamurun güzel kabarması için gerekli bir işlemdir.
Un, tuz, şeker, yumurta ve sıvı yağ sütle mayanın karıştırıldığı kaba alınır ve iyice karıştırılır. Karışım kulak memesi kıvamına geldiğinde yoğurma işlemi sonlandırılır. Burada yumurta büyüklüğü gibi sebeplerle eğer hamur istenilen kıvama verilen un ölçüsü ile gelmemiş ise biraz daha un eklemesi yapılabilir.
Hamur üzeri örtülerek kabartılır. Yaklaşık olarak 20 dakika kabarması için yeterli bir süredir.
Hamurun kabarması esnasında maydanozlar ince ince doğranır. Tuz ve maydanozlar peynire eklenerek tüm karışım eşit bir kıvama getirilir.
Hamurdan yumurtadan daha küçük parçalar alınarak yağlanmış zeminde el ile açılır. Her iki farklı kenardan iki kesik açılır ve orta kısma konulan peynir karışımı karşılıklı kenarların kapatılması ile tamamlanır. Kapama işleminde kesik kısımlar üst üste geleceği için orta kısım açık kalacaktır. Üzerine çırpılmış yumurta sürülür.
Tepsiye dizilen börekler 180 dereceye önceden ayarlanmış fırında pişirilir. Pişme süresi her fırın için değişse de yaklaşık 20 dakika yeterli olacaktır. Sıcak ya da soğuk servis edilebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine