RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Pratik Kurabiye Tarifi Yapımı

Malzemeler
Un
1 adet yumurta
200 gram tereyağı veya margarin
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım çay kaşığından az tarçın
100 gram damla drop bitter çikolata
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Yapılışı
Tereyağı ve sıvıyağ ocağa alınarak eritilir. Tereyağının yanmamasına dikkat edilir.
Eritilen tereyağı karıştırma kabına alınır ve şeker ile çırpılır. Yeterince soğuduğu zaman 1 adet yumurta kırılır ve tekrar çırpılır.
Un başka bir kaba elenerek havalandırılması sağlanır böylelikle hamur istenilen kıvama daha kolay gelir ve unun içindeki tortulardan kurtulunur. Unun eleme işlemi gerçekleştirildikten sonra yağ, yumurta ve şeker karışımının içine azar azar ilave edilerek çırpılır. Bir süre sonra elle yoğurulur. Hamurun kıvamı ne çok yumuşak ne de çok sert olmamalıdır.
Hamur yoğurularak istenilen kıvama getirildikten sonra çikolata ilave edilerek tekrar yoğurulur. Eğer damla drop çikolata bulunamıyorsa normal kalıp çikolata küçük parçalar halinde kıyılarak da kullanılabilir. Son olarak tarçında ilave edilip tekrar karıştırılır. Bu iki malzemenin son aşamada eklenip yoğurulmasının sebebi kurabiyeye rengini vermemesi içindir. Bu şekilde yapılırsa eğer kurabiyenin rengi beyaz kalır.
Hamur elde edildikten sonra ise eşit parçalara bölünerek yuvarlanır. Kurabiye hamurunun şekil verildikten sonra buzdolabında dinlendirilmesi önemli bir ayrıntıdır. 15 dakika dinlendirme işlemi yapıldıktan sonra 190 derece önceden ısıtılmış olan fırında sadece altı kızarana kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine