RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Pofuduk Kıymalı Poğaça Tarifi

Hamuru İçin Malzemeler
1 paket kuru maya
2 adet yumurta
1 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı toz şeker
1 yemek kaşığı tuz
3-4 su bardağı un
Kıymalı İç Harcı İçin Malzemeler
2 adet kuru soğan
300 gram yarım yağlı dana kıyma
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı kimyon
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pofuduk Kıymalı Poğaça Yapılışı
Öncelik ile kuru maya ve toz şeker derin ve geniş bir yoğurma kabına alınır. Ardından ılıktan biraz daha sıcak olan süt ve su üzerine eklenerek karıştırılır. Mayanın aktifleşmesi için 10 dakika kadar bekletilir.
Sonrasında yumurta sarısı ve akları ayrılır. Aklar karışıma eklenir. Üzerine sıvı yağ eklenir. Ardından un yavaş yavaş eklenir. Tamamen karıştırmadan tuz da ilave edilir. Ele yapışmaya yumuşak kıvamlı bir hamur elde edilir. Un yavaş yavaş eklenmelidir. Yumurta boyutlarına göre un miktarı azalabilir ya da artabilir Hazırlanan hamur üzeri kapatılarak sıcak bir alanda en az bir saat mayalandırılmalıdır.
İç harcı için soğanlar ince ince doğranır ve sıvı yağ ile kavrulur. Ardından kıyma ve baharatlar eklenir. Kıyma suyunu çektikten sonra biraz daha kavrulur ve soğumaya bırakılır.
Yeterince mayalanan hamurdan cevizden biraz daha büyük parçalar alınarak, yuvarlak şekilde açılır. İçine kıymalı harçtan bir yemek kaşığı koyulur. İki taraftan da alınan hamurlar tam ortada birleştirilir. Birleşim yeri altta kalacak şekilde tepsiye dizilir. Ayrılan yumurta sarıları üzerine sürülür ve çatal ile çizikler atılır. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede, yaklaşık 45 dakika pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine