RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Şeftali Kompostosu Tarifi

Malzemeler
5 adet büyük boy şeftali
3 su bardağı toz şeker
9 su bardağı kadar su
5 adet karanfil
2 adet kabuk tarçın
İsteğe göre vanilya veya vanilya özütü eklenebilmektedir. Tamamen kişinin damak zevkine göre olmaktadır.

Şeftali Kompostosu Yapılışı
Şeftaliler, bol su ile yıkanmalıdır. Daha sonra kabuklarını soyarak içlerindeki çekirdekler çıkartılmalıdır. Ardından soyulmuş ve çekirdekleri çıkartılmış şeftaliler dilimlenir.
Büyük bir tencerenin içerisine su ve şeker ilave edilmelidir. Ardından çırpma teli yardımı ile şeker eriyene dek karıştırılmalıdır. Daha sonra, kabuk tarçını ve karanfili ekleyerek tencerenin altı açılmalıdır.
Kısık ateşte kaynamaya bırakılmalıdır. Kaynamaya başlayan karışımın içerisine dilimlenen şeftaliler eklenmelidir. Kısık ateşte 15-20 dakika kaynatılmalıdır.
Karışımın içerisinde bulunan, kabuk tarçın ve karanfil alınmalıdır. Daha sonra ocağı kapatılarak tencere oda sıcaklığında ılık olana kadar bırakılmalıdır. Ilıyan şeftali kompostosu, buzdolabına alınarak soğumaya bırakılmalıdır. Soğuduktan sonra servis edilebilir. Komposto hazırdır
– Dondurulmuş şeftali eklenecekse, donunun çözülmesi beklenilmeden direk suyun içine atılmalıdır.

– Şeftalilerin dağılmaması için çok fazla kaynatılmamaya özen gösterilmelidir.

– Konserve şeklinde saklanarak kışında tüketilebilir. Yaz meyvesi olduğu için yazın yapılmaktadır.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine