RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Pudingli Etimek Tatlısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler
1 tane tuzsuz etimek paketi
1 tane muzlu puding
Pudingin arkasındaki süt miktarına uygun süt
3 su bardağı şeker
4 Türk kahvesi fincanı su
3 damla limon suyu
3 ya da 4 tane muz
1 tane krem şanti ve 2 çay bardağı süt
Hindistan cevizi
Yapılışı
Krem şanti 2 çay bardağı süt ile bir kapta karıştırılarak hazırlanır ve buzdolabında soğumaya bırakılır. Cam borcama 1 paket etimek dizilir ve bekletilir.
Toz şeker kısık ateşte bir tavada karıştırılmaya başlanır iyice eriyen şeker karamel rengine döndüğünde su eklenerek karıştırılır ve limon suyu damlatılır. Hazır olan karamel etimeklerin üzerine dökülür ve 3 tane muz dilimlenerek üzerine tek tek dizilir.
Tencereye puding ve süt alınarak pişirilmeye başlanır yavaş yavaş kaynamaya başlayan pudingin altı kısılır ve pişen puding etimeklerin üzerine gelecek şekilde her yere eşit şekilde dökülür ve borcam birkaç kez sallanır ki arasındaki hava kabarcıkları çıksın.
Borcamın üzeri kapatılarak buzdolabında 1 saat soğumaya bırakılır. Soğuyan etimeklerin üzerine krem şanti ile kaplanarak en üste Hindistan cevizi serpilerek tekrar buzdolabında soğumaya bırakılır ve dilimlenerek servis yapılır. İsteğe göre servis esnasında üzerine çilek dilimleri konabilir ve yanında sade Türk kahvesi ile servis yapılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine