RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Sıkma Mantı Hamuru Nasıl Yapılır?

Mantı Hamurunun Malzemeleri
3,5 su bardağı un
2 çay bardağından az ılık su
Tuz
1 adet orta boy yumurta
Mantı Hamurunun Yapılışı
Mantı hamuru için öncelikle bir karıştırma kabına yumurta eklenerek çırpılır. Daha sonra ılık su da ilave edilerek karıştırılır.
Un ve tuz harmanlandıktan sonra un başka bir karıştırma kabına elenir. Unun hamur işlerinde elenerek kullanılmasında her zaman fayda vardır çünkü hem içindeki topaklar gider hem de un havalandırılarak hamurun kıvamının daha güzel olması sağlanır.
Harmanlanan ve elenen un, yumurta ve su karışımına yavaş yavaş ilave edilerek çırpılır. Önce çırpma teliyle bu işlemin yapılması daha hamur biraz kıvam alınca el yardımı ile yoğurulduğu zaman el daha az batar.
Hamur kıvam alana kadar yoğurulur ve istenilen kıvama geldikten sonra 10 dakika dinlendirilir. Daha sonra mantının diğer malzemeleri de hazırlanarak şekil verilir, pişirilir ve servise hazır hale getirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine