RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Sivas Usulu Etli Ekmek Tarifi

Hamuru İçin Malzemeler
1 kg un
1 adet yaş maya
3 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Yeteri kadar su
İç Harcı İçin Malzemeler
800 gr kıyma
1 adet soğan
1 adet sivri biber
Yarım kırmızı dolmalık biber
2 diş sarımsak
2-3 tane domates
Maydanoz
1,5-2 yemek kaşığı domates salçası
1,5-2 yemek kaşığı biber salçası
Yarım su bardağı su
Kırmızı toz biber
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Pul biber
Tuz
Sivas Usulü Etli Ekmek Yapılışı
Sivas usulü etli ekmek hamurunun hazırlanması için, maya, un, sıvı yağ ve tuz derin bir kabın içerisine konulur. İçine azar azar ılık su dökülerek, orta kıvamda bir hamur elde edene kadar iyice yoğurulur. Hamur hazır hale geldiğinde bir poşetin içerisine koyularak mayalanması için beklemeye bırakılır.
İç harcının hazırlanmasına geçilir. Dolmalık biber, sarımsak, soğan, sivri biber, domates, maydanoz çok ince kıyılır. Kıyma derin bir kaba koyulur, üzerine kıyılmış olan sebzeler, salça, tuz, su, pul biber, toz biber, sıvı yağ ilave edilir karıştırılır. İç harcını robottan geçirip geçirmemek, kişinin isteğine kalmıştır.
Mayalanan hamurdan küçük küçük parçalar koparılıp, beze haline getirilir. Tepsi unlanır, bezeler üzerine konulur, kurumaması için üzerilerine poşet geçirilir. Düz bir zemin unlanır, 2 tane beze merdane ile uzunlamasına olacak şekilde açılır. Bir tepsinin üzerine yağlı kağıt serilir ve açılan bezeler yağlı kağıt üzerine alınır. Hamurların üzerine, hazırlanmış olan kıymalı iç harcından yayılır ve önceden ısıtılmış fırında 230 derece de üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine