RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Sürprizli Kakaolu Kek Tarifi

Sürprizli Kakaolu Kek Malzemeleri
3 tane yumurta sarısı
1 su bardağı süt
1,5 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı Sıvı Yağ
2 Su bardağı un
4 çorba kaşığı kakao
4-5 damla limon suyu
1 paket kabartma tozu
3 adet yumurta akı
1 çorba kaşığı pudra şekeri
1 su bardağı hindistan cevizi
5 damla limon suyu
Yapılışı
Cam veya çelik bir kaba toz şekeri ve yumurta akları konulur, mikser ile 2 dakika süre ile çırpılır, üzerine sıvı yağ ve süt ilave edilip karıştırılır. Limon suyu, kabartma tozu, hindistan cevizi ve pudra şekeri içine ilave edilir ve 2 dakika süre ile çırpılır.
Kekin içi hazırlamaya geçilir. Yine cam ve ya çelik bir kabın içerisine yumurta akları konulur ve 4 dakika süre ile çırpılır, içerisine limon suyu, pudra şekeri ve hindistan cevizi ilave edilir ve karıştırılır.
Kek kalıbı yağlanır ve unlanır. Kakao ile yapılmış olan karışımın yarısı içerisine dökülür ve kalıbın her tarafına eşit dağılacak şekilde yayılır. Bunun üzerine hindistan cevizi katmış olduğumuz karışım dökülerek yayılır. Kalan kakao, katılmış olan karışım üzerine dökülüp yayılır. 175 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.
30 dakika sonucunda keke kürdan batırılarak pişip pişmediği kontrol edilir. Kürdan batırıldığında, kürdana kekin harcı bulaşmadığı zaman kek pişmiş demektir.
Piştikten sonra kek fırından çıkarılır ve soğumaya bırakılır. Kek soğuduktan sonra kek tabağına ters çevrilerek çıkartılır, üzeri hindistan cevizi ile süslenir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine