RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kolay Pişi Tarifi

Malzemeler
3 su bardağı un (600 ml)
1 su bardağı yoğurt (200 ml)
1 tane yumurta
1 çorba kaşığı sıvı yağ
Tuz
1 paket kabartma tozu
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Derin bir karıştırma kabı içerisine 1 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı sıvı yağ, 1 tane yumurta ve bir miktar tuz ilave edilerek bir çatal yardımıyla çırpılır. Daha sonra 3 su bardağı kadar un yavaş yavaş eklenerek yoğurulmaya başlanır. En son 1 paket kabartma tozu ilave edilir ve yoğrularak çok katı olmayan bir hamur elde edilir. Hazırlanan hamur üzeri bir havluyla kapatılarak 10 dakika kadar bekletilir.
Kızartma tenceresine bol miktarda sıvı yağ eklenir ve ocağa alınarak yağın kızması beklenir. El sıvı yağ ile ıslatarak beklemeye aldığımız hamurdan küçük parça koparıp elde yuvarlayarak şekil verilir. Daha sonra kızmış yağ içerisine atılarak kızartmaya bırakılır.
Alt kısımları kızardıktan sonra bir çatal yardımıyla çevrilerek diğer kısmında kızarması sağlanır. Tamamı kızaran pişiler yağ içerisinden servis tabağına alınır. Hazırlanan hamurlara istenilen şekiller verilerek pişi yapılabilir. Elde yuvarlanan hamurun ortasına parmak geçirilerek delik yapılıp simit şeklinde pişi yapılabilir.
Kurabiye şekillerini kullanarak hamura şekil vermekte çok basit bir yöntemdir. Hamurdan almış olduğumuz küçük parça bir oklava yardımıyla çok ince olmayacak şekilde açılır. Kurabiye şekillendirici aparatlar ile hamur kesilerek kızartılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine