RADYO DOST09 ÇEPDE DİNLE


Kıymalı Poğaça Tarifi

Malzemeler
1 buçuk su bardağı ılık su
1 su bardağından bir parmak eksik ılık süt
1 su bardağından bir parmak eksik sıvı yağ
1 paket maya
1 buçuk tatlı kaşığı şeker
2 çay kaşığı tuz
6- 6,5 su bardağı un
1 yumurtanın akı
1 yumurtanın sarısı
İç harcı için 250-300 gram kıyma
Yapılışı
Bir kabın içerisine 1 su bardağından bir parmak eksik ılık sütü alınır üzerine mayayı ve şekeri koyularak karıştırılır üzerine 1buçuk su bardağı ılık su ilave edilir,1 yumurtanın akı, 2 çay kaşığı da ilave edilerek karıştırılır en son elenerek un yavaş bir şekilde ilave edilir.
Hamurun kıvamı yumuşak ve ele yapışmayan bir hamur olmalıdır. Hamurun üzeri temiz bir bez yardımı ile örtülerek sıcak bir ortama mayalanması için bırakılır. Yaklaşık olarak hamur 45 dakika mayalanmaya bırakılmalıdır.
Hamur mayalandığı sırada teflon tavaya kıyma alınır ve üzerine karabiber tuz eklenerek kısık ateşte kavrulmaya başlanır, kavrulan iç harç kenara soğumaya alınır.
Mayalanan hamur kabın içerisinden alınarak un serpilmiş tezgahın üzerinde bir tur yoğurma işlemi gerçekleşerek hamurun gazı alınır. Hazırlanan hamurdan küçük bezeler top halinde sırayla tezgah üzerine dizilir.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serilir. Bezeler küçük yuvarlaklar halinde açılır ve ortasına kıymalı harçtan konarak kenarlarını birleştirerek kapatılır ve tepsiye sırayla dizilir. Tepsiye dizilen poğaçaların üzerine yumurta sarısı fırça yardımı ile sürülür ve isteğe göre susam atılabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder

RADYOLAR BÖLÜMÜNDE RADİLARIMIZI DİNLEYEMEYENLER SAYFAMIZIN ALTINA YAZABİLİRLER İSTEK BİLGİLERİNİZİ
YAZABİLİRSİNİZ,,,,,
NO:BİTKİ GIDA GİBİ Bİ ÇOK ÜRÜN YAYINLIYORUZ LÜTFEN DOKDORUNUZU DANIŞMADAN KULLANMAYIN

 


 
  • fotoahmetine © 2018 wepsayfa fotoahmetine fotoahmetine fotoahmetine